© Belga

Westerlo blijft in sukkelstraatje zitten

Tegen Charleroi kwam een gehavend Westerlo nog wel op voorsprong na een opmerkelijke goal van Schouterden maar de bezoekers maakten al snel weer gelijk. Toen bovenop de vele blessures ook de twee centrale verdedigers uitvielen, moest de thuisploeg achteruit. En hoewel de Karolingers heel wat minder sprankelend voetbalden dan vorige week tegen Anderlecht én Westerlo nog terug kon knokken tot 2-2, pakten ze uiteindelijk wel verdiend de drie punten in Het Kuipke: 2-3.

vml

Bij Westerlo was het alweer puzzelen met tal van geblesseerden, vooral voorin was de spoeling dun. Charleroi zakte dan weer vol vertrouwen af naar het Westelse Kuipke na een knappe 7 op 9 tegen Club Brugge, Moeskroen en Anderlecht en wijzigde (uiteraard) niets aan de basiself.

De wedstrijd begon erg aardig met een doelpunt langs beide zijden. Eerste opende Schouterden de score voor de thuisploeg met een corner die rechtstreeks in doel belandde. Vijf minuten later hingen de bordjes echter alweer in evenwicht. Ndongala was eerst nog het slachtoffer van een vuile tackle maar kon verder en bracht meteen daarna de bal voor doel, waarna Tainmont moederziel alleen aan de tweede paal de bal simpel kon binnentikken. Daarna ging de match nog even goed op-en-neer maar echte kansen vielen er voor rust niet meer te noteren.

Charleroi kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamer maar ook Westerlo stak snel de neus eens aan het venster. Charleroi bleef echter de gevaarlijkste ploeg. Doelman Van Langendonck kon aanvankelijk nog de schade beperken maar moest zich toch gewonnen geven toen Fauré alweer simpel aan de tweede paal kon binnentikken. De hoop bij de Kempenaars herleefde toen Ruyssen nog gelijkmaakte maar de doelpunten volgden elkaar snel op en met nog twintig minuten te spelen deelde Marinos de doodsteek uit met een knappe goal: 2-3 en meteen ook de einduitslag.

Ondermeer door die vele blessures kon Westerlo amper één keer winnen in acht competitieduels, waardoor de Kempenaars na een sterke seizoensstart steeds verder dreigen weg te zakken in de stand. Momenteel staan ze nog tiende maar ze kunnen later dit weekend nog door Moeskroen en/of KV Mechelen voorbij worden gestoken. Charleroi klimt na een 13 op 18 (voorlopig) naar een knappe zesde plaats.

Opmerkelijk:

Westerlo wordt niet gespaard dezer dagen. Nadat het voor deze wedstrijd al topschutter Gounongbe, MacDonald, Sno, Schuermans, Gielen en de geschorste Annys moest missen, vielen nog voor de rust ook centrale verdedigers Godeau en Maertens geblesseerd uit op het zware veld.

Belangrijkste fases:

1’ met de controle aan de zijkant van de zestien, maar zijn poging kan Penneteau niet verontrusten.

4’ Fauré spurt Godeau er makkelijk af en de spits kan alleen op Van Langendonck afgaan. De goalie pakt uit met een prima redding, want die bal moest altijd tegen de netten gegaan zijn.

9’ Apau dwingt met de goeie rush op de rechterflank een hoekschop af. Schouterden krult de corner er rechtstreek in: 1-0!

14’ Maertens met slordig uitverdedigen en Ndongala brengt de bal voor doel. Aan de tweede paal staat Tainmont moederziel alleen en kan de bal simpel binnentikken: 1-1!

27’ Nils Schouterden eist een vrije trap op en mikt het leer naar de eerste paal. Penneteau maakt de goeie vrije trap onschadelijk.

37’ Ndongala loopt goed door en krijgt net in de zestien het leer. Zijn harde poging gaat nipt over de kooi van Van Langendonck.

39’ Aoulad tovert in de zestien van Charleroi, maar zijn poging wordt afgeblokt en gaat in corner.

64’ Marcq gooit een bal voor doel, maar Kebano kan er net niet bij.

49’ Na een mooie combinatie op rechts brengt Molenberghs de bal voor de pot. Daar staat Schouterden helemaal vrij, maar hij kan geen kracht geven aan zijn kopbal. Penneteau pakt al bij al heel makkelijk.

55’ Na een vrije trap aan de cornervlag gaat Lecomte over het been van Ndongala, maar Colemonts houdt de lippen stijf op elkaar.

59’ Geraerts kopt de bal hoog naar doel, maar Van Langendonck tikt de bal voor de zekerheidnog nog over zijn kooi. De daaropvolgende corner wordt door Dewaest naar doel gekopt, maar Van Langendonck pakt uit met een prima parade.

61’ Tainmont gooit de bal voor doel en aan de tweede paal kan Fauré de bal simpel tegen de netten tikken: 1-2! 65’ Tainmont, al een goal en een assist, gooit opnieuw een bal perfect voor doel. Daar staat Kebano, maar die kan zijn kopbal niet goed richten. 67’ Schouterden mikt een vrije trap meteen naar doel, maar Penneteau kan de bal niet klemmen. Ruyssen is het snelst bij de bal, en jaagt het leer in het dak van het doel: 2-2! 70’ Kebanomet met de dribbel en de poging maar zijn knal wordt afgeblokt. De rebound komt echter voor de voeten van Marinos en die knalt de bal heerlijk voorbij Van Langendonck: 2-3! 75’ Van Langendonck en Ruyssen verdedigen knullig uit en Fauré snoept de bal af. De verdediger van Westerlo gaat aan de broek van de aanvaller hangen in de zestien, maar Colemonts ziet er geen strafschop in. Deze bal kon zeker op de stip. 77’ Aoulad krijgt de bal in de zestien en hij probeert het in één keer. Niet simpel, en zijn bal gaat dan ook over. 78’ Aoulad ontwijkt de tackle van Geraerts en ziet Lecomte op rechts vrij staan. Die waagt zijn kans, maar mikt het leer over. 88’ Schouterden legt de vrije trappen waar hij maar wil met zijn linker. Opnieuw laat hij een straf staaltje van zijn traptechniek zien maar niemand van Westerlo kan er zijn voet tegen zetten.

MEER OVER VOETBAL

MEER OVER KVC Westerlo