© REUTERS

Manila Mavericks, nog altijd zonder Flipkens, verliezen opnieuw

De Manila Mavericks hebben zaterdag in het Filipijnse Manilla ook hun tweede partij in de International Premier Tennis League (IPTL) niet winnend kunnen afsluiten. Het team van Kirsten Flipkens, die zelf opnieuw niet in actie kwam, moest zijn meerdere erkennen in de Indian Aces, die met 15-24 te sterk bleken.

vml

In de eerste editie van de IPTL nemen vier teams bestaande uit verschillende toptenniss(t)ers het van 28 november tot 13 december tegen elkaar op in vier Aziatische steden: Manilla, Dubai, New Delhi en Singapore.

Kirsten Flipkens (WTA 45) kwam net als vrijdag, toen de Mavericks met 24-29 verloren van de UAE Royals, niet in actie. In de andere wedstrijd van zaterdag versloegen de UAE Royals de Singapore Slammers met 28-22.

Elke ontmoeting bestaat uit vijf wedstrijden (enkel mannen, enkel vrouwen, dubbel mannen, dubbel gemengd en een enkelwedstrijd tussen twee tennislegendes) van slechts één set. Wie in totaal de meeste games heeft gewonnen, wint de ontmoeting. De ‘advantage’-regel wordt niet toegepast, wie bij deuce dus het punt maakt krijgt ook meteen de game. Wie het eerst zes games wint, haalt de set binnen. Bij 5-5 wordt een tiebreak gespeeld van vijf minuten.

Zondag staat in Manilla de derde speeldag op het programma. Dan nemen de Manila Mavericks het op tegen de Singapore Slammers, de UAE Royals spelen tegen de Indian Aces.

Manila Mavericks - Indian Aces 15-24

Daniel Nestor - Fabrice Santoro 1-6

Jo-Wilfried Tsonga/Treat Huey - Rohan Bopanna/Gaël Monfils 6-0

Andy Murray - Gaël Monfils 4-6

Andy Murray/Maria Sharapova - Rohan Bopanna/Sania Mirza 1-6

Maria Sharapova - Ana Ivanovic 3-6