© Photo News

Gorki-zanger Luc De Vos overleden in werkplaats

Luc De Vos, de zanger van Gorki, is zaterdagavond rond 17 uur overleden. Het parket van Gent bevestigt het overlijden van de zanger, die 52 jaar werd. Waaraan hij overleden is, is nog niet duidelijk. 'Er waren geen uitwendige sporen van geweld', klinkt het bij het parket van Oost-Vlaanderen.

Hoe de 52-jarige Gentse zanger is gestorven, is nog onduidelijk. De Vos werd gevonden in een flat in de Kasteellaan, op honderd meter van zijn woning. Het parket onderzoekt de omstandigheden van zijn overlijden, maar de wetsgeneesheer kon al vaststellen dat het lichaam van De Vos geen uitwendige sporen van geweld vertoonde.

De precieze oorzaak van het overlijden van zanger Luc De Vos is nog niet gekend en wordt onderzocht. Woordvoerster An Schoonjans, van het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Gent, zegt dat er zondagnamiddag een autopsie zal plaatshebben.

"Uit de eerste vaststellingen van een wetsdokter blijkt dat er geen uiterlijke sporen van geweld zijn", aldus Schoonjans. Zondagavond zal er mogelijk meer duidelijkheid zijn.

Zanger Luc De Vos werd zaterdagavond rond 17.00 uur dood aangetroffen in een appartement aan de Gentse Kasteellaan, op honderd meter van zijn woning. Het parket opende een onderzoek en de lokale politie kwam ter plaatse. De brandweer werd omstreeks 20.00 uur opgeroepen om het levenloze lichaam met een ladderwagen uit het appartement te halen, daarvoor werd de Eendrachstraat en een deel van de Kasteellaan ruim een uur afgesloten voor het verkeer.

Het labo onderzoekt sinds de vooravond de plaats van zijn overlijden. Rond 20 uur kwam ook de brandweer ter plaatse en een deel van de straat werd afgesloten.

Aangeslagen

Luc De Vos was de vaandeldrager van de Nederlandstalige rock. Met zijn band Gorki scoorde hij tal van hits die uitgroeiden tot echte klassiekers. Zijn grootste hits werden Mia, Anja enLieve Kleine Piranha. De Vos was ook enorm literair talent. Hij schreef meerdere boeken en dook ook geregeld op in talkshows en spelprogramma's op televisie, waar hij als goedlachse man steeds charmeerde.

De muziekwereld reageert enorm aangeslagen op het overlijden van de populaire zanger. 'Luc De Vos was uniek', zegt Jean Blaute, die daarin bijgetreden wordt door Johan Verminnen. 'Hij was een groot artiest met een eigen stem.' Frederik Sioen is ook bijzonder aangeslagen: 'Hij was mijn persoonlijke held.'

Sereniteit

Het management van de groep Gorki meldt in de nacht van zaterdag op zondag "met grote verslagenheid het overlijden van Luc De Vos". De familie van de overleden zanger vraagt in een persbericht aan Belga om het plotse verlies in alle rust te kunnen verwerken.

Over de doodsoorzaak van Luc De Vos wordt voorlopig niet gecommuniceerd tot er meer duidelijkheid is. Manager Noelle Vanhelsuwé voegde er wel nog aan toe dat de artiest overleed in het appartement dat hij gebruikte als werkplaats.