© Patrick Van Dyck

© Patrick Van Dyck

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Warm ontvangst voor Sint en Piet aan Boechouts station

Onder een stralende zon stonden honderden enthousiaste kinderen, samen met de burgemeester, Sinterklaas en zijn zwarte Pieten op te wachten aan het station van Boechout. “Dit is de belangrijkste dag van het jaar,” bekent burgemeester Koen T’Sijen.

Patrick Van Dyck

Ook dit jaar vonden Sint en Piet nog een gaatje in hun overvolle agenda om de brave kinderen van Boechout een bezoek te brengen. “Ik heb mijn wit paard wat rust gegund,” vertelt de Sint, die vandaag met de trein naar Boechout is gekomen. De kindervriend is in opperbeste stemming. “Het doet deugd zoveel brave en enthousiaste kinderen te zien.”

Onder luid applaus stappen Sinterklaas en zwarte Piet, samen met de burgemeester, in een koets. Dan gaat het, in stoet, richting Gildenhuis voor de grote Sinterklaas Show. “De show is volledig uitverkocht,” vertelt de burgemeester.

Na de show krijgen alle kindjes nog een zak vol snoep. De Sint en zijn Pieten wacht nog een zware taak. “We gaan de voorbije dagen proberen zoveel mogelijk kinderwensen te vervullen,” vertelt Sinterklaas. En volgend jaar? “Dan keren we zeker terug naar Boechout.”