© SaRe

© BFM

© BFM

© BFM

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

19 lichtgewonden bij botsing tussen trams

Op het kruispunt van de Rotterdamstraat en de Spoorstraat, vlakbij het De Coninckplein, zijn zaterdagnamiddag twee trams zwaar op elkaar gebotst. 18 reizigers en de chauffeur raakten lichtgewond. De hulpdiensten waren massaal aanwezig.

"Er zijn gelukkig geen zware of levensbedreigende verwondingen", zegt Marc Deschuyter, de woordvoerder van De Lijn Antwerpen. Een deel van de lichtgewonden werd overgebracht naar het ziekenhuis, anderen vertrokken te voet naar een arts of naar huis. Een van de trams is volgens de woordvoerder total loss.

Het ongeval gebeurde rond 16 uur op het kruispunt van de Rotterdamstraat en de Spoorstraat. De tram die insloeg verleende vermoedelijk geen voorrang aan de tram die rechtdoor reed. Onder de lichtgewonden zouden zich vooral kinderen bevinden, die op de terugweg waren van een Sinterklaasfeestje. Niemand is er zwaar aan toe, maar enkelen moesten wel met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden.

"De oorzaak is nog onbekend. Het is wel zo dat een van de trams wellicht geen voorrang heeft gegeven aan de andere tram. de tram die in een rechte lijn rijdt, heeft voorrang op een tram die uit een zijstraat komt en mee in de rechte lijn komt", aldus De Schuyter.

De trams worden momenteel getakeld.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio