© Photo News

-

Bob Peeters in blessuretijd onderuit met Charlton

In de Engelse tweede klasse heeft Bob Peeters met Charlton een zure nederlaag geleden. Ipswich kwam met 0-1 winnen, dankzij een doelpunt in de blessuretijd. Jelle Vossen speelde 1-1 gelijk met Middlesbrough.

Bij Charlton stond slechts één bekende naam in de basis: Igor Vetokele. Yoni Buyens zat niet in de selectie, Frédéric Bulot (ex-Standard) en Oguchi Onyewu (ex-Standard) zaten op de bank. Beide teams maakten er een evenwichtige maar leuke partij van. Liefst 40 keer werd er op doel geschoten of gekopt, maar enkel Noel Hunt vond de weg naar het doel. In de 95e minuut (er werd zeven minuten overgespeeld) knalde hij de bal voorbij doelman Pope.

Door deze nederlaag zakt Charlton verder weg, het staat na negentien speeldagen op een tiende plaats met 28 punten. Ipswich staat voorlopig tweede met 34 punten.

Vossen mocht starten bij M’boro maar kon die basisplaats niet verzilveren met een doelpunt. De Belg werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald, toen het nog 0-0 stond. Bamford maakte er in de 83e minuut 1-0 van, maar in de extra tijd zette Gestede de 1-1 eindstand op het bord. In de stand is Middlesbrough vijfde met 33 punten.

Bij Norwich ontbrak Vadis Odjidja nog steeds door een knieblessure. Norwich verloor met 1-2 van Reading en is nu elfde met 27 punten. Het Blackpool van Jonathan Legaer (niet in de selectie) speelde 1-1 tegen Rotherham maar blijft laatste.