© Belga

Sarcastische Sven Nys: 'Ik was slecht en kon niet terugkomen'

Sven Nys kwam in de Wereldbekerwedstrijd in Milton Keynes al in de eerste ronde ten val. De Belgische kampioen werd na een inhaalrace nog knap achtste en was daar blij mee: 'Na vorige week geeft mij dit een goed gevoel', aldus Nys.

vtvn

Nys startte na een minder weekend (achtste in Francorchamps, 15e in Koksijde) zonder ambitie in Milton Keynes. De Belgische kampioen, die voor het eerst (met goedkeuring van de UCI) in een veldrit camera’s op zijn fiets had, wilde vooral het goede gevoel terugvinden op Engelse bodem. Dat kreeg hij niet meteen cadeau, want bij de start was hij meteen al op achtervolgen aangewezen.

'Het was hard wringen en wroeten bij de start om als eerste die bocht te pakken', zei Nys na de finish. 'Toen vloog mijn ketting eraf en blokkeerde ze onderaan. Ik kreeg ze er gewoon niet meer tussenuit. Dan ik heb een lange achtervolging ingezet, maar ik heb geen excuses. Ze vinden dat ik moet zeggen dat ik slecht was en niet kon terugkomen, dus daar ga ik het bij houden.'

Nys kwam na zijn val sterk opzetten maar moest zich in het slot toch gewonnen geven. 'Vooraan wordt er natuurlijk een beetje gespeculeerd. Iedereen wil in de laatste ronde wat over houden, dus dan wordt er wel wat gekeken. Ik heb de hele koers achtervolgd en geprobeerd om hetzelfde tempo te rijden. Dat is lang gelukt, tot de laatste ronde, dan ging het wat minder en werd duidelijk dat ik veel krachten had verspeeld. Ik had geen ambitie om hier vandaag te winnen. Deze wedstrijd geeft me wel een goed gevoel. Ik ben tevreden, zeker na wat ik vorige week heb beleefd. In Hamme ga ik gewoon met hetzelfde doel van start: mijn best doen en gewoon een goede koers rijden. Ook daar start ik zonder ambitie', aldus Nys.