© Jan Auman

Toekomst KFC Koningshof verzekerd dankzij aankoop grond door gemeente

De toekomst van KFC Koningshof lijkt verzekerd nu de gemeente haar terrein met clublokaal in het hartje van de villawijk zal aankopen.

Jan Auman

Burgemeester Maarten De Veuster (N-VA), zelf speler bij voetbalclub Simikos, en sportschepen Luc Van Gastel (CD&V), legden een een-tweetje op de politieke grasmat om deze wedstrijd winnend af te sluiten.

KFC Koningshof is één van de traditieclubs in de Koninklijke Vlaamse Voetbalbond. Ze werd opgericht in 1952 door de eerste bewoners van de wijk. Het voetbalveld werd aangelegd op de zanderige grond tussen de groene dennen die Koningshof kenmerken.

Het waren begoede families die het terrein gratis ter beschikking hadden gesteld ten bate van de lokale jeugd. Tegelijk werd aan de Zilverstraat ook een kantine met kleedkamers gebouwd en wat later kwamen er nog twee tennisterreinen bij.

Met de tijd verwaterde de band tussen de stichters van de eigendomsvennootschap Kleyn Heide en de club. Enkele jaren geleden begon het er zelfs beroerd uit te zien, toen projectontwikkelaars hun oog lieten vallen op de villagrond.

“Maar we wisten dat de gemeente interesse toonde om De Pheyp, zoals onze thuisbasis heet, te kopen, maar het was afwachten of immogroepen geen roet in het eten zouden gooien door een hoger bod uit te brengen”, vertellen voorzitter Cois Le Bon en bestuurslid Jeroen Stockbroekx.

“We zijn heel blij dat dit niet gebeurd is en dat het bod van de gemeente door de vereffenaar werd aanvaard. Dit is een mijlpaal in de lange geschiedenis van de club. We zijn burgemeester Maarten De Veuster en schepen Luc Van Gastel erg dankbaar, net als de familie Descheemaecker, die de gronden zo lang gratis ter beschikking heeft gesteld.”

De gemeente betaalt 1,6 miljoen euro voor De Pheyp.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio