© Photo News

Mechelse politie betrapt 28 bestuurders met zware voet

De lokale politie van Mechelen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 bestuurders (4,84 procent) betrapt op te snel rijden. Twaalf anderen (2,87 procent) hadden te veel gedronken en vijf rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. De controles werden in het kader van de BOB-eindejaarscampagne uitgevoerd.

De politie controleerde in de Lakenmakersstraat, op de Leuvensesteenweg en de Brusselsesteenweg en aan de rotonde Mechelen-Zuid. Er werden in totaal 418 ademtesten afgenomen. Een Bulgaar die met zijn auto op weg was naar een firma om een vrachtwagenvervoer te gaan doen, had maar liefst 2,3 promille alcohol in zijn bloed. Hij kon de 1.200 euro boete niet betalen, waardoor zijn wagen een wielklem kreeg.

Een tweede bestuurder had 1,5 promille in zijn bloed en had zijn rijbewijs niet bij. Drie andere bestuurders hadden 1,9, 1,8 en 1,5 promille in hun bloed. De vijf rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Er werden ook 579 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd en 28 bestuurders met een zware voet kregen een proces-verbaal. De politie pakte ook nog een persoon op tegen wie een bevel tot gevangenneming was uitgevaardigd en bracht hem naar de gevangenis van Mechelen.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio