© belga

© bekga

© belga

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Inwoners Aarlen zoeken mee naar vermiste Béatrice (14)

Een honderdtal mensen neemt zaterdag in Aarlen deel aan de verdeling van pamfletten naar aanleiding van de verdwijning van de 14-jarige Béatrice Berlaimont. De tiener is al een week spoorloos. Er zullen zowat 5.000 pamfletten worden verdeeld.

jns

Het burgerinitiatief is ontstaan op Facebook. Een van de organisatoren, zelf vader, wilde iets doen om de familie van het vermiste meisje te steunen. De politie nam contact op met de organisatoren en zo werd besloten om over te gaan tot de verspreiding van de pamfletten. Vrijwilligers konden zich zaterdag aanmelden en kregen door de politie een van de drie distributiezones toegewezen.

‘Het initiatief is in een stroomversnelling terechtgekomen. Wij zijn getroffen als burgers. Soms horen we dat er meldingen van verdwijningen zijn in Brussel of in Luik. Maar dit keer was het in Aarlen. Het leek ons daarom belangrijk om te mobiliseren’, aldus Tanguy Desmicht, een van de organisatoren. Mensen die tijdens de actie informatie krijgen die mogelijk relevant kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht om dit aan de politie te melden.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio