© GVH

Wereldwijde interesse voor cho‘clair

Een combinatie van een eclair en een praline: het lijkt eenvoudig, maar het duurde tot bakker Wim Geerinck de cho‘clair bedacht eer deze lekkernij werd uitgevonden. Er is meteen wereldwijde interesse voor deze nieuwe Sint-Niklase creatie.

Guy Van Vliet

Het boerenbrood van Wim Geerinck kwam enkele jaren geleden als beste uit de bus tijdens een speciale keuring en daarna maakte hij furore met gebak in de vorm van fingerfood. Zijn nieuwste creatie doet nog beter en maakt een goede kans om de wereld te veroveren.

“Ik was op zoek naar iets heel origineels en kwam om het idee om de cho‘clair te ontwerpen: een combinatie van een eclair en een praline”, verklapt bakker Wim Geerinck. “Ik liet een speciale vorm maken, die het uitzicht heeft van een eclair.”

Het omhulsel van de cho‘clair is van chocolade: puur, melkchocolade of wit. Er zijn twaalf vullingen. “We kregen vragen uit tal van landen, waaronder Japan en China, waar ze interesse hebben om onze cho‘clair in te voeren. We werden zelfs gepolst door een bekende hotelketen”, glundert Ann Van Acker van de bakkerij.

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER