© PN

Jeroen Meus stopt met restaurant Luzine

Maandag wordt een moeilijke dag voor Jeroen Meus, want dan neemt de televisiekok afscheid van Luzine, het restaurant waar hij acht jaar achter het fornuis stond. Meus, bekend van ‘Dagelijkse Kost’ en ‘Goed Volk’, wil zich helemaal op zijn tv-carrière focussen. Dat zegt hij in Het Laatste Nieuws.

rdm

Maandag stappen Jeroen Meus, zijn vrouw Stéphanie en medevennoot Koen Tossyn naar de notaris om er ontslag te nemen als aandeelhouders van het Leuvense restaurant Luzine. Met spijt in het hart, aldus de tv-kok, ‘alleen al door erover te praten, krijg ik een krop in mijn keel. Luzine zal altijd mijn kindje blijven’.

Meus laat Luzine nu over aan de goede zorgen van de enige overblijvende vennoot, zijn schoonbroer Didier. De ‘Dagelijkse Kost’-kok, die zijn televisiecarrière niet meer combineerbaar zag met het runnen van het restaurant, heeft er vertrouwen in: de broer van Stéphanie, die al lang de rechterhand van Meus is in Luzine, noemt hij ‘de meest creatieve kok met wie hij ooit heeft samengewerkt’.

Meus kan zich nu volledig concentreren op zijn televisiewerk: hij blikt voor de VRT een nieuw seizoen van ‘Goed Volk’ in en blijft 220 afleveringen per jaar in de potten roeren voor ‘Dagelijkse Kost’. Ook voor zijn familie wilde de kok graag meer tijd maken: ‘In januari gaat mijn zoontje Georges voor het eerst naar school, dat zijn toch momenten die je als vader moet meemaken. Ik kijk er geweldig naar uit om meer tijd met hem en Stéphanie door te brengen.’

MEER OVER Eten & Drinken