© SVH

© SVH

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Wijk Heihoek al maanden geplaagd door muizen

De bewoners van de wijk Heihoek in Mechelen-centrum, de buurt van de Korte en Lange Heistraat, de Adegemstraat en de Koningin Astridlaan, kampen al enkele maanden met een muizenplaag. Ze hebben al honderden muizen gevangen.

Leo De Nijn

De buurt ging aankloppen bij het stadsbestuur om de beestjes op te ruimen, maar dat moet ze zelf doen. “Onze diensten hebben zeven muizennesten gelokaliseerd, niet op stadsgronden maar veelal in leegstaande panden”, zegt schepen van Leefmilieu Marina De Bie (Groen).

De stad is niet van plan om financieel tussen te komen. “Wij hebben de bewoners voorgesteld om samen een bedrijf in de arm te nemen. Daardoor kunnen ze de kosten drukken”, stelt ze.

Voor 14 december aanpakken

“We kunnen door het geknaag van de muizen soms niet meer slapen. De stad wil niet tussenkomen, maar wil dat de bestrijding voor 14 december wordt aangepakt”, zegt bewoonster Mia Severeyns. “We leggen alle dagen vergif, maar de muizen blijven komen”, klinkt het.

Voordien had de buurt nog nooit met een muizenplaag te kampen. Een van de buren liet al een verdelger langskomen, en dat heeft geholpen.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio