© Patrick Hattori

Verkommerde Dijlekade ergert omwonenden

Hekken die de verkommerde Dijlekade aan de parking van ’t Veer in Mechelen al drie jaar afsluiten, ergeren de buurtbewoners. Er loopt een studie naar de stabiliteit van de oevers, maar die kan nog een tijdje duren.

Sven Van Haezendonck

Vertegenwoordigers van de buurtcomités Rondom ’t Veer en Groot Begijnhof klagen over een gebrek aan stadsvernieuwing. “Waar ’t Veer een aangenaam wandelpad en ontmoetingspunt langs het water kan zijn, sluiten hoge hekken de wankele boorden af, een centrumstad onwaardig”, zeggen Johan Van Steelandt en Inez Vanoverschelde.

Het zou nochtans een aantrekkelijke wandelweg van de randparkings naar de binnenstad kunnen zijn, menen zij. “Met bijkomende groenvoorziening en een fraai wandelpad langs de bootjeskade”, klinkt het.

Studie naar stabiliteit

Waterwegen en Zeekanaal is zich bewust van de toestand. “Momenteel loopt een studie rond de stabiliteit van de oevers van de Binnendijle. Die is nodig alvorens wij verder plannen kunnen maken voor de renovatie en eventuele nieuwe invullingen”, reageert woordvoerder Kevin Polfliet van het Agentschap.

Omdat ze ze complex is, kan de studie wel nog een tijdje aanslepen. “Daarna kunnen wij er een actieplan aan koppelen, waarbij we de wensen van de buurtcomités zeker mee in overweging nemen”, stelt Polfliet.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio