© Margo TIlborghs

“Mijn handicap belemmert mij niet, er zijn ergere dingen”

Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen wil G-sport bekender maken. G-sport staat voor sport voor personen met een handicap. Het wordt letterlijk en figuurlijk in de kijker te zetten tijdens de Week van de G-sportfan van 6 tot en met 14 december.

Margo Tilborghs

“Tijdens de Week van de G-sportfan wil het G-sportfonds taboes doorbreken en laten zien dat G-sport gewoon sporten is”, zegt atleet Peter Genyn (37).

De rolstoelsprinter uit Kalmthout stapte pas in november vorig jaar over naar de atletiek. Desondanks wist hij op het EK zowel op de 100 als de 400 meter zilver te behalen. Peter Genyn gaat nu voor een medaille tijdens de Paralympics in Rio de Janeiro in 2016.

“G-sport staat voor sport voor personen met een handicap. Maar de ‘G’ staat ook voor gewoon, geïntegreerd, gelijkwaardig, goesting, grensverleggend, gescoord maar vooral ook genieten,” zegt Genyn. “Sporten is mijn leven. Mijn handicap belemmerd mij niet. Er zijn ergere dingen in het leven. Er zijn altijd mensen die beter af zijn en mensen die slechter af zijn. Het ligt er maar aan hoe je het bekijkt.”

Het nieuwe G-sportfonds van de provincie Antwerpen wil sensibiliseren en personen met een handicap alle kansen geven om duurzaam te sporten en te bewegen. Het motiveert sportclubs om een G-werking op te richten.

Lees het volledige verhaal in uw krant van zaterdag, editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio