© BFM

© BFM

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Man uit drijfzand gered in Ekeren

De politie en de brandweer hebben vrijdagavond een tijdlang gezocht naar een man die vastzat in drijfzand in natuurgebied de Oude Landen in Ekeren.

SARE

De man was daar ’s avonds aan het wandelen toen hij plots merkte dat hij wegzakte. Hij kon zijn gsm nog pakken en belde de hulpdiensten. Telefonisch beschreef hij dat hij tot aan zijn middel vast zat en niet exact wist waar hij was. Hij vertelde de operator van de noodcentrale dat hij een flatgebouw zag, een supermarkt en een tankstation van Texaco, dat bleek later eigenlijk een vestiging van Lukoil te zijn.

Aan de hand van die beschrijving besloten politie en brandweer om naar de Ekersesteenweg af te zakken. Ook de politiehelikopter, die in de stad aanwezig was voor de actie Popup tegen woninginbraken, werd naar Ekeren geroepen. De brandweer stelde twee grote ladderwagens op aan de kant van het natuurgebied en zocht met warmtecamera’s naar de weggezonken man. Toen de man gelokaliseerd was vormden de brandweer en politie, onder het licht van de helikopter, een menselijke ketting. De onfortuinlijke wandelaar kon gered worden en werd met lichte onderkoelingsverschijnselen afgevoerd naar het Jan Palfijnziekenhuis.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio