© Mia Uydens

© BDD

© BDD

© Mia Uydens

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zussen van omgekomen Dorien (19) getuigen na drie jaar

"Met Dorien is ook een stukje van ons gestorven"

Volgende week is het precies drie jaar geleden dat Dorien Vansprengel (19) en Joyce Baelemans (16) uit Weelde-Statie (Ravels) op hun scooter werden doodgereden door een bestelwagen. Het ongeval gebeurde in de nacht van 2 op 3 december 2011 op het kruispunt van de Steenweg op Baarle met de Steenweg op Zondereigen.

IMA

"Sinds Dorien er niet meer is, is ook een stukje van ons gestorven", zeggen haar tweelingzus Elke (22) en haar oudere zus Femke (27). "De kamer van Dorien bleef na het ongeval onaangeroerd. De kleren die ze 's avond nog wisselde, liggen nog steeds op haar stoel."

De bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde, Bas Harmsen (33) uit Turnhout, kreeg negen maanden celstraf en twee jaar en een maand rijverbod. Hij tekende deze week beroep aan tegen de uitspraak.

Dat de chauffeur zich niet spontaan bij de politie heeft gemeld, nemen de zussen hem bijzonder kwalijk. "Een ongeval kan altijd gebeuren. Maar toen hij 's ochtends naar zijn werk reed, is hij opnieuw langs die plek gepasseerd. Zelfs toen heeft hij de politie niet verwittigd."

Lees de pakkende getuigenis dit weekend in Gazet van Antwerpen