© WH

Ossip verscholen pareltje in Berchem

Restaurant Osssip ligt niet op een voor de hand liggende plek. De Schomstraat ligt al wat verborgen in de wijk Pulhof en het restaurant zelf valt amper op, zodat je er voorbij bent vooraleer je het goed en wel beseft.

JVB

Uitbaatster Magalie Verbaet bleef het eerste anderhalf jaar bewust een beetje op de achtergrond, want ze wilde zo graag dat haar restaurant voor de klanten aanvoelde als thuis. Maar nu vragen diezelfde klanten om enige naambekendheid, zodat aan een ontwerp-merknaam wordt gewerkt.

Dat allemaal om te zeggen dat Magalies zaak wel een ontdekking is. Ze zoekt zeer nadrukkelijk naar eerlijk geteelde ingrediënten en kookt zeer gezond. “Ik wil niet dat iemand met een zwaar gevoel op de maag van tafel gaat”, zegt ze.

Ook Michelin heeft de jonge ladychef dit jaar ontdekt en gaf haar een bestekje. “In deze frisse, natuurlijke keuken schitteren smaken in al hun eenvoud”, schrijft de restaurantgids. “De chef werkt graag met groenten en laat hen een bepalende rol spelen. Fans van natuurwijnen komen zeker aan hun trekken in deze minimalistische buurtbistro.”

Lees het volledige verhaal dit weekend in Gazet van Antwerpen – Editie Stad

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio