© Carlo Coppejans

© Carlo Coppejans

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Kleurige doodskop als grafitti-aanklacht tegen kanker

De bijdrage van Antwerps grafittiartiest Steve Locatelli aan de kunstexpo voor 25 jaar Kom op tegen Kanker lijkt wel heel merkwaardig: een doodshoofd van 4 op 4 meter steekt hij een azalea in de mond.

IDW

“In de oudheid stond de schedel symbool voor verandering, en niet zozeer voor de dood”, zegt hij in ons magazine Het Weekend begint op Vrijdag van 28 november. “Het was een symbool van bescherming en kracht.”

Locatelli is een van de 19 artiesten die werk maakten voor een bijzondere expo in de Verbeke Foundation in Kemzeke. Van de kunstenaars werd verwacht dat ze in hun werk de azalea zouden integreren, ‘een zacht bloemetje voor een harde strijd’. Onder de deelnemers ook modeontwerper Tim Van Steenbergen, illustratrice Eva Mouton en florist Marc Colle die een sculptuur maakte met 3000 azaleaplantjes.

De uitneembare bijlage Het Weekend Begint op Vrijdag, die vrijdag gratis bij Gazet van Antwerpen zit, staat boordevol interviews en tips met oog op een interessant weekend, of een avondje of namiddagje uit. Voor het gezin bezochten we alvast de expo met ijssculpturen van Disney op het Zuid, Steven Gabriels en Steven Goegebuer kondigen hun nieuwe comedyshow aan en Stef Bos toert met een nieuwe cd én een groep. Verder vind je er tips voor de beste boeken, cd's, dvd's en het advies van onze specialisten voor een avondje uit.

Het Weekend begint op Vrijdag, vrijdag 28 november, gratis bij Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER