© EPA

Vlaamse regering wijst ultiem bod op Ford-site af

De Vlaamse regering wijst Guido Dumarey, de ondernemer achter Punch Metals, af als voorlopig laatste geïnteresseerde overnemer voor de perserij van de Ford-site in Genk. Net als de fabriekssite sluit die eind dit jaar. Dat blijkt uit een uitgelekte nota van de Vlaamse regering met daarin de argumenten waarom het overnamebod van Dumarey niet voldoet.

Nochtans had Dumarey een overeenkomst met Ford om nog drie jaar koetswerkonderdelen te persen voor enkele automodellen. Daarnaast had hij intentieverklaringen op zak van de vrachtwagenbouwer DAF en Valmet, een toeleveraar van Mercedes, BMW en Bentley.

Die zouden het verlies van Ford Genk na drie jaar compenseren. Dumarey stelde voor de grond en de gebouwen over te nemen voor één symbolische euro. Voor de persen had hij 5 miljoen euro veil.

Bij de Vlaamse regering klinkt het “dat de beslissing nog niet officieel is, maar dat de kans groot is dat het bod wordt afgewezen. Alle partijen om de tafel tijdens een overleg tussen de betrokken kabinetten reageerden negatief op het bod.” Volgens bronnen dicht bij het dossier is er niet voldoende vertrouwen in het financieel plan.

Vastgoed

Jobs in de regio