© MALE

VOKA lanceert tool om Kempense ondernemers en onderwijsinstellingen samen te brengen

Kamer van Koophandel Kempen (VOKA) nam ICT specialist VANROEY.BE onder de arm om een digitale tool te ontwerpen om bedrijven en scholen in contact te brengen met elkaar.

Marc Leysen

Op de vooravond van de zitting van het provinciebestuur van Antwerpen, stelt VOKA aan een zestigtal vertegenwoordigers van Kempense Ondernemingen de digitale tool voor om ondernemingen en scholen beter met elkaar in contact te brengen. Ludwig Caluwé, gedeputeerde economie provincie Antwerpen maakt zich sterk dat het provinciebestuur inderdaad zal goedkeuren dat dit initiatief kan rekenen op provinciale ondersteuning.

VANROEY.BE zal op het eindejaarsevent van 27 november de tool ook voorstellen aan de reeds 330 ingeschreven ondernemers.

Met de tool lijsten bedrijven op welke stageplaatsen zij aan onderwijs bieden. Scholen geven ook aan welke stageplaatsen zij zoeken. Bedrijven kunnen bekend maken welke goede initiatieven er lopen en info opzoeken over scholen en hun studierichtingen.

Belangrijk blijft het persoonlijk contact om alles haarfijn af te stemmen. De tool is het middel om gericht de juiste mensen bij elkaar te krijgen.

Studenten laten kennismaken met ondernemingen is super belangrijk om jongeren te kunnen vormen tot gepassioneerde werknemers en ondernemers van morgen.

www.onderwijs-ondernemen.be

Marc Leysen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio