Poldermuseum heel het jaar open

Foto: W&F

Poldermuseum heel het jaar open

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo / Stabroek - De winterwerkzaamheden in het Poldermuseum zijn volop aan de gang. Voor het eerst sedert vele jaren wordt het museumdak structureel onder handen genomen. Grepen kunnen vanaf nu een heel jaar door het museum bezoeken, mits afspraak.

“De reparatie van het dak is echt nodig. Het is de eerste keer sedert lang dat we van de stad Antwerpen en met steun van het polderdistrict een specifiek budget krijgen om herstellingswerken aan het dak te laten uitvoeren.  Dat werkt motiverend en dan zit je er zelf niet mee in om hier elke dinsdag van 9u tot 14u te komen klussen. Ook de gevels worden onder handen genomen”, legt conservator François Schouwaerts uit.

Het museum blikt terug op een schitterend toeristisch seizoen. “We hebben dubbel zoveel groepsrondleidingen gehad dan vorig jaar. Er zijn nu al aanvragen van groepen om het museum volgens seizoen te bezoeken. Zolang moeten ze niet wachten. We hebben besloten om het museum heel het jaar open te houden voor groepen, die vooraf afspreken”, zegt Schouwaerts. De nieuwe thema's voor 2015 en voor de daarop volgende jaren zijn ook bekend gemaakt.

Dinsdag wordt er altijd gewerkt. Wie zich geroepen voelt om een ‘s voormiddags mee de handen uit de mouwen te steken is welkom.  Info : fschouwaerts@skynet.be , 03.646.39.55 of www.poldermuseum-lillo.be

Lees het volledige verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio