Kinderen denken mee na over inrichting speelplein

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Aan de Heiblokken ligt een terrein van bijna één hectare. Hierop staan slechts enkele speeltuigen. Het polderdistrict wil hier een natuurlijk speelterrein aanleggen. De kinderen kregen woensdagnamiddag inspraak.

"Eerst tekenen de kinderen op een plannetje wat ze graag willen. Daarna mogen ze hun plannen in het klein concretiseren met behulp van zand, boomstammetjes, kiezelsteentjes en ander werkmateriaal.Dat is echter niet vrijblijvend. Elk attribuut dat de kinderen willen kost één of meer jetons en in het totaal kunnen  ze er maar vijftien spenderen. De kinderen mogen dus niet alleen fantaseren van wat ze graag willen, maar ze moeten tegelijkertijd ook kritisch nadenken over hoe hoe ze hun jetons het best kunnen gebruiken”, legt jeugdconsulente Marlies Gabriëls uit.
Schepen voor Jeugd Nathalie Aertssen (Team2040) vindt het belangrijk dat de kinderen ook leren nadenken over de kostprijs van hun dromen. “Om dit te realiseren gaan we intens samenwerken met de groendienst, de jeugd- en sportdienst. We leggen samen voor een werkbudget dat het mogelijk moet maken om dit speelplein in de loop van volgend jaar te kunnen realiseren. Maar eerst gaan we alle voorstellen evalueren”, aldus schepen Aertssen.
Enkele tientallen kinderen trotseerden de herfstregen. Onder hen Lisa Stark (11) en Lotte Robbens (11). “Boomstammen, een klimboom en een speelheuvel mogen zeker niet ontbreken. Ook een doolhof met struiken zien we wel zitten”, aldus het duo.

Lees het volledige verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio