Nieuwe parking aan de Oude Baan

De nieuwe parking aan de Oude Baan Foto: Jan Brys

Nieuwe parking aan de Oude Baan

Print
Brasschaat - De driehoek aan de Hemelakkers tussen horecazaak Xceslior en de ingang van het gemeentepark wordt omgebouwd tot parking. 23 bomen moeten plaats ruimen voor 60 autoplaatsen.

De driehoek aan de Hemelakkers tussen horecazaak Xceslior en de ingang van het gemeentepark wordt omgebouwd tot parking. 23 bomen moeten plaats ruimen voor 60 autoplaatsen.

Deze beslissing van het schepencollege lokte een felle discussie uit tijdens de laatste gemeenteraadszitting. “We moeten er rekening mee houden dat de 68 tijdelijke plaatsen aan de Oude Baan over enkele maanden weg zijn als de bouwwerkzaamheden daar starten. Bovendien is die grond nu ingekleurd als bouwgrond. Er zouden even goed appartementen kunnen komen, maar dat willen we niet”, zegt schepen voor mobiliteit Luc Sevenhans (N-VA). “De oude boom die in het midden staat, kunnen we onmogelijk laten staan om men daar niet gemakkelijk zal parkeren. De rode beuk die tegen de appartementen aan de Oude Baan staat, blijft wel behouden”, vervolgt Sevenhans. Aan deze parkingaanleg hangt voor de gemeente Brasschaat een prijskaartje van 107.000 euro.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio