© Sven Dillen

Contact tussen VTM en Jean Lambrecks levert nog niets op

VTM heeft woensdagnamiddag contact kunnen leggen met Jean Lambrecks, maar er is nog geen akkoord over een eventuele uitzending van de dubbelaflevering van ‘De Kroongetuigen’ rond de zaak-Dutroux.

Jean Lambrecks, de vader van de vermoorde Eefje, heeft VTM dinsdagavond per brief gevraagd de reconstructie van de zaak-Dutroux niet uit te zenden. De eerste aflevering zou donderdag op het scherm komen.

Jean Lambrecks werkte niet mee aan de documentaire. “Maar in onze contacten met de familie is er nooit een probleem gerezen. Ik ben dan ook verrast”, reageerde hoofdredacteur Kris Hoflack dinsdag.

VTM heeft nog een dag de tijd om de zaak uit te klaren. Pas woensdagnamiddag slaagden de programmamakers erin Jean Lambrecks en zijn advocaat te bereiken, maar dat leidde nog niet tot een overeenkomst.

Ook de eerste reeks van ‘De Kroongetuigen’, die vorig jaar werd uitgezonden, stuitte op weerstand. Meervoudig moordenaar Freddy Horion stapte naar de rechtbank om een aflevering rond zijn zaak te laten verbieden, maar haalde bakzeil.

(belga)