© SHUTTERSTOCK

Naakt slapen verlaagt kans op diabetes

Uit een onderzoek van de Amerikaanse National Sleep Foundation blijkt dat één op drie Amerikanen naakt slaapt. En dat heeft zo zijn voordelen. Wie naakt slaapt, geniet meestal van een betere nachtrust, verbrandt tijdens zijn slaap meer caloriëen én vermindert zo de kans op diabetes.

vva

Zonder pyama in bed kruipen is gezond voor je. Dat heeft een onderzoek van de Amerikaanse National Sleep Foundation uitgewezen. Slaapexperten geven aan dat het belangrijk is om 's nachts lekker koel te blijven omdat je slechts inslaapt wanneer je lichaamstemperatuur een halve graad daalt. Heb je het te warm in bed, dan zal je moeilijk inslapen of zal je nachtrust tijdens de nacht onderbroken worden.

Maar ook jouw calorieënverbruik krijgt een boost wanneer je naakt slaapt. Een koudere omgeving stimuleert de aanmaak van zogenaamd bruin vet, een weefsel dat in staat is extra calorieën te verbranden om warmte te genereren. Hierdoor zou ook het risico op diabetes verminderen.

Een derde voordeel van naakt slapen is de positieve impact op je liefdesleven. Volgens een enquête onder 1000 Britten zijn 57% van alle ondervraagden die naakt slapen gelukkig in hun huidige relatie, tegenover 48% van alle ondervraagden die een pyama dragen in bed.

MEER OVER Fit & Gezond