5 jaar cel gevorderd tegen dealende broers

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen moesten woensdag 15 beklaagden verschijnen om zich te verantwoorden in een omvangrijk drugsdossier. Vijf van hen lieten verstek omdat hun advocaat moest pleiten op het Sharia4Belgium-proces in Antwerpen, dat door de provinciale acties van maandag werd uitgesteld naar woensdag.

Tegen de broers werd 5 jaar cel, een boete van 30.000 euro en een verbeurdverklaring van respectievelijk 230.000 en 206.633,33 euro gevorderd. Tegen de andere beklaagden straffen van 1 jaar tot 4 jaar en boetes tot 24.000 euro. Daarnaast werden de verbeurdverklaring van bedragen tot 156.000 euro gevorderd.

Spilfiguren in deze zaak zijn de broers Tarik en Youssef A. Zij stonden elk aan het hoofd van één bepaalde “groep” die werkte met verschillende medewerkers. “Tarik stond aan het hoofd van de groep ‘A12-E40-Brusselse Ring’ en Youssef was kopman van de groep ‘Bonheiden-Keerbergen’“, aldus openbaar aanklager Tim Van Hoogenbemt. “Beide groepen werkten onafhankelijk van mekaar en hadden elk hun eigen afzetgebied, maar werkten wel op een gelijkaardige manier.”

Volgens het parket zou de groep “A12” zo’n 460.000 euro opbrengst hebben vergaard en de andere groep zo’n 309.000 euro.

Naast de broers staan ook hun zus Leila, broer Marouane, neef Naoufal, vriendinnetje Julie en enkele straatdealers en verpakkers terecht.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio