© Joris Herregods

Mechelaar opvallend waakzamer voor inbrekers

Van de 67 inbraakpogingen zijn er de voorbije zomer maar 29 gelukt in Mechelen. De Mechelaar beveiligt zich beter en is ook zelf alerter geworden als hij of zij iets verdacht opmerkt.

LDN, SVH

De misdaadcijfers in de Dijlestad blijven dalen. Dat blijkt uit de criminaliteitsanalyse voor de maandag juli, augustus en september die de lokale politie woensdag heeft voorgesteld. In totaal stelde de politie 583 misdrijven vast, tegenover 748 dezelfde periode vorig jaar, of een daling met 22 procent.

Minder fietsdiefstallen

Opvallend hierbij is bijvoorbeeld dat er in drie maanden tijd slechts één handtas is afgerukt door boefjes, dat het aantal fietsdiefstallen – een fenomeen waar volop wordt op ingezet om daders te pakken – in tegenstelling met de stijgende tendens in Vlaanderen met 32 procent is afgenomen en dat diefstallen in woningen in Mechelen blijven dalen van 108 vorig jaar naar 67 dit kwartaal. Nog belangrijker is dat er maar 29 effectief gelukt zijn. “Dat bewijst dat de Mechelaar zijn eigendommen beter beveiligt. Steed meer burgers alarmeren ook veel sneller de politie als ze iets verdacht opmerken en natuurlijk helpen ook de camera’s”, zegt adjunct-korpschef Maurice Dommicent.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio