© AFP

Ook Vincent Kompany maakt kans op plaats in FIFA-elftal van het Jaar

Na doelman Thibaut Courtois is ook Vincent Kompany, aanvoerder bij Manchester City en de Rode Duivels, genomineerd voor een plaats in het FIFA-elftal van het Jaar. Dat maakte de Wereldvoetbalbond FIFA woensdag bekend.

Kompany werd in het verleden al eens genomineerd, maar kreeg toen geen plaats in de verdediging van het Wereldelftal. Meer nog, sinds de oprichting in 2005 haalde nog geen enkele Belg het uiteindelijke elftal. ‘Vince The Prince’ krijgt wel stevige concurrentie, want in de twintigkoppige shortlist staan natuurlijk heel wat ronkende namen. Zo maken onder meer David Luiz (PSG), Philipp Lahm (Bayern München), Javier Mascherano (FC Barcelona) en Thiago Silva (PSG) nog kans op een plaats in het Wereldelftal.

De FIFA FIFPro World XI is een organisatie van de spelersvakbond FIFPRO en de Wereldvoetbalbond FIFA. Het winnende elftal wordt gekozen door profspelers wereldwijd. Meer dan 20.000 profvoetballers mogen hun stem uitbrengen. Op 28 november volgen de genomineerde middenvelders en op 1 december de aanvallers. Het Wereldelftal van het Jaar wordt op 12 januari 2015 bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de FIFA Gouden Bal. Courtois en zijn Chelsea-ploegmaat Eden Hazard staan op de lijst met 23 genomineerden voor de Gouden Bal.

Eerder deze week werden Courtois en Kompany ook al genomineerd voor het UEFA Team van het Jaar. Eden Hazard kreeg verrassend geen nominatie. Daar stelde Kompany zich via Twitter ook vragen bij:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER DE RODE DUIVELS