© Faitlife

Melk van Coca-Cola voorlopig niet in België

The Coca Cola Company vindt dat melk een pak voedzamer en gezonder mag. Onder het mom ‘wat je zelf doet, doe je beter’, brengt het Amerikaanse bedrijf volgende maand zelf melk op de markt, maar voorlopig kunnen we er in ons land nog niet van proeven.

vwh

De Britse media pakken deze week uit met het nieuws dat Coca Cola binnenkort ook melk produceert. Het product krijgt de naam ‘Fairlife’ mee en zal sterk verschillen van de flessen die nu in de winkels staan. Het bedrijf wil dat hun melk vijftig procent meer proteïnen en calcium bevat dan andere soorten en legt de klemtoon op gezond en voedzaam leven. Het product zal dan ook twee keer zo duur zijn als ‘gewone’ melk. ‘Deze melk kan de zuivelindustrie omgooien’, zegt een woordvoerdster. Bij de lancering hoort een campagne die vier dames afbeeldt met een jurk van melk en enkele quotes zoals ‘Melk met flair’ en ‘Betere melk staat je goed’.

De melk is momenteel uitsluitend verkrijgbaar in de Verenigde Staten. ‘In België zijn op dit moment geen concrete plannen om ‘Fairlife’ te lanceren’, zo klinkt het bij de Brusselse tak van het bedrijf.

MEER OVER Eten & Drinken