LittleBigPlanet 3 komt vandaag naar PS4

Print

Fantasievolle creatievelingen mogen zich vandaag in de handen wrijven: de nieuwste telg in de speel- en knutselreeks LittleBigPlanet maakt vandaag zijn debuut op PlayStation 4.

Sackboy reist naar de planeet Bunkum. Daar slaat hij de handen in elkaar met collega-Sack-poppetjes Oddsock, Swoop en Toggle om Bunkum te bevrijden van de boosaardige Newton. De nieuwe personages hebben speciale eigenschappen die de gameplay verder uitdiepen. Oddsock kan met zijn snelheid en behendigheid over muren springen, Swoop zweeft door de lucht en Toggle kan zich de rol van grote krachtpatser of klein lichtgewicht aanmeten. En in combinatie met de omgeving opent dat perspectieven voor puzzels.

Spelers krijgen bovendien meteen de 8,5 miljoen werelden op hun bord die spelers in de voorgaande games online deelden. Nieuw op PS4 is de integratie van de Share-knop en het knutselgereedschap dat via het touchpad van de DualShock 4 werkt. De grafische kracht komt nog beter uit de verf in een full hd-resolutie van 1080p. ‘Spelen, maken, delen’, klinkt het credo, luider dan ooit tevoren.

Nu in het nieuws