© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Wolkentuin van Westmalle in gevaar

De tuin van Joseph Heyens (71) en Rita Blomme (69) in de Druivenlaan in Westmalle is geen gewone tuin, maar een levenswerk. Spijtig genoeg wil Eandis nu een deel van de struikpartijen tegen de straat uitgraven voor nutsleidingen voor een nieuwe verkaveling.

DoRo

Gerty Christoffels nam de tuin van Joseph en Rita jaren geleden al op in het naslagwerk Tuin wordt kunst. Vanuit heel de wereld kwamen al mensen foto’s nemen.

Maar als het van nutsmaatschappij Eandis afhangt, wordt er nu tegen de straatzijde een flinke hap uit de coniferen, azalea’s, beuken en pinussen genomen voor de aanleg van gas, elektriciteit en openbare verlichting voor een verkaveling aan de overzijde van de straat. Het koppel is er het hart van in, al beseft het dat er weinig aan te doen is.

Jean-Pierre Blomme, woordvoerder van Eandis, leeft mee met het koppel. “Ik heb de foto’s net gezien, en eerlijk waar, het is doodjammer. Graag had ik beter nieuws gebracht, maar het tracé voor die nutsleidingen is goedgekeurd door de gemeente. Wij kunnen dat niet wijzigen.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio