© Chris De Bruyn

Gemeente doet oud politiekantoor van de hand

Nog tot en met vrijdag 5 december kan er via de website van Fed-Net geboden worden op het oude politiekantoor in de Lemanstraat. Het pand heeft een oppervlakte van net geen tien are.

Chris De Bruyn

Met de beslissing van het gemeentebestuur om in situ een nieuwbouwproject met vier bouwlagen toe te laten blijkt de algemene interesse in het pand nog gestegen. De minimum verkoopprijs werd vastgesteld op 350.000 euro. “In de verkoopvoorwaarden is opgenomen dat er verplicht een handelsruimte moet worden voorzien op de site”, legt schepen van ruimtelijke ordening Joris De Pauw (N-VA) uit. Dat is een van de maatregelen die het bestuur neemt om meer handel naar het centrum van Katelijne- te halen. Als compensatie krijgt de bouwheer de toelating om flats te bouwen tot op een vierde verdieping.

Het politiekantoor, in de volksmond gekend als de oude jongensschool dateert uit het laatste kwart van de negentiende eeuw. Tot het eind van de jaren zeventig was de gemeentelijke jongensschool er in gevestigd. Toen die verhuisde naar de Generaal Deschachtlaan kwam de politie in de Lemanstraat. Nu staat het gebouw sedert de zomer leeg.

De eerste afteltermijn waarin open biedingen kunnen worden ingediend, loopt af op donderdag 27 november. Wanneer er twee kandidaat-kopers zijn sluit een tweede aftelperiode hierop aan kan men nog tot 5 december een bod onder gesloten omslag indienen.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio