© bobroy20 - Fotolia

In deze steden krijg je het meest waar voor je geld

Luxehotels zijn doorgaans heel duur, maar soms kan je een koopje doen. Volgens de data van Trivago, de website die hotelprijzen vergelijkt, krijg je in deze steden het meeste waar voor je geld .

vwh

De site stelt jaarlijks een prijs-kwaliteitindex samen. Daarbij worden honderd internationale steden onder de loep genomen. Men kijkt naar de verhouding tussen de best beoordeelde hotels en de laagste prijs van de accommodaties.

Daaruit blijkt dat Mostar in Bosnië en Herzegovina, de stad die vorig jaar op de tweede plaats stond, de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. Blikvanger op deze vakantiebestemming is de Ottomaanse brug uit de 16e eeuw maar ook de oude binnenstad, die inmiddels op de UNESCO werelderfgoedlijst prijkt, is een bezoek waard. Hoewel de stad een toeristische trekpleister is, kan je er voor een schappelijke prijs verblijven.

Net als in die andere Balkanstad op nummer twee: Novi Sad in Servië, gelegen aan de Donau. Het Chinese Lijiang, met het oude stadscentrum dat op de werelderfgoedlijst staat, sluit de top drie. Hier vind je boetiekhotels en hotelletjes die zijn ondergebracht in eeuwenoude huizen.

Bekijk hier de volledige top tien van steden waar kwalitatieve hotels goedkoop zijn:

1. Mostar in Bosnië en Herzegovina

2. Novi Sad in Servië

3. Lijiang in China

4. Plovdin in Bulgarije

5. Szeged in Hongarije

6. Amritsar in India

7. Quarzazate in Marokko

8. Kaliningrad in Rusland

9. Arequipa in Peru

10. Pingyao in China

Meer informatie via www.trivago.be

MEER OVER Reizen