Vrienden zagen student door dak wintercircus vallen

Student op slag dood na val door dak Gents wintercircus

Print
Gent - In het centrum van Gent is dinsdagnacht een student om het leven gekomen na een val door het dak van het voormalige Wintercircus in de Lammerstraat. De 22-jarige uit Zottegem was op slag dood. Volgens het Gentse parket had de jongeman geen braak gepleegd om binnen te raken in het gebouw en wijst alles op een spijtig ongeval.

De student zou door de koepel op het dak gevallen zijn. Het slachtoffer is een 22-jarige man uit Zottegem. ‘Het is nog niet duidelijk hoe de student op het dak van het wintercircus geraakte’, zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. Maar volgens de eerste vaststellingen konden de studenten vrij makkelijk het gebouw binnen langs de achterkant.' De vrienden hadden geen braak gepleegd om binnen te komen en alles wijst op een spijtig ongeval, aldus nog het Gentse parket.

De student maakte een val van twintig meter en overleed ter plaatse. Verschillende getuigen hebben het ongeval zien gebeuren.’ Het groepje bestond uit negen personen. Het gerechtelijk labo en het afstappingsteam gingen woensdagmorgen ter plaatse voor onderzoek.

Het voormalige Wintercircus in de Lammerstraat, ook bekend onder de naam Garage Mahy, staat al jaren leeg. De site wordt binnenkort geïntegreerd in het groots opgezette project De Krook, dat een nieuwe bibliotheek, multimediacentrum en een fietsbrug omvat.

Het slachtoffer Constant V. studeerde journalistiek aan de Gentse Arteveldehogeschool. 'Constant stond bekend als een vrolijke en zeer geëngageerde student. De studenten en medewerkers zijn bijzonder aangeslagen door dit tragische ongeval. De opleidingsdirecteur en alle betrokken medewerkers doen hun uiterste best om de ouders en de medestudenten van de overleden student bij te staan en zorg te bieden in deze moeilijke omstandigheden. We bieden aan de ouders, familie en vrienden van Constant en aan zijn medestudenten en het opleidingsteam onze deelneming aan in de rouw die hen treft', melden opleidingsdirecteur Esther Van Tilburg en algemeen directeur Johan Veeckman van de Arteveldehogeschool in een Facebook-bericht.

Rouwregister

De hogeschool zal een rouwregister openen en voorziet opvang en gespreksmogelijkheden voor medestudenten, zegt communicatieverantwoordelijke Kristine De Smet van de Arteveldehogeschool.

Vorig jaar kwam in Gent ook een 23-jarige student om het leven na een val door een glazen dak in het Plateaugebouw van de Gentse universiteit aan de Jozef Plateaustraat.

MEEST RECENT