Drummer AC/DC maakt slechte beurt in rechtbank

Print

AC/DC drummer Phil Rudd is woensdag te laat opgedoken in een rechtbank in Nieuw-Zeeland in verband met beschuldiging van doodsbedreiging en drugsbezit, zo heeft de New Zealand Herald bericht.

De zestigjarige Rudd diende zich om 9 uur (plaatselijke tijd) aan te bieden bij het Tauranga High Court, maar hij was er niet. De rechter vaardigde een aanhoudingsbevel uit dat een half uur later van kracht zou worden. Gelukkig daagde de drummer van de Australische hardrockband om 9.15 uur toch op en het arrestatiebevel werd weer ingetrokken.

Rudd is beschuldigd van doodsbedreiging en bezit van methamphetamine en cannabis. Gezien eerder deze maand de beschuldiging van poging tot het regelen van een huurmoord is ingetrokken, verwees de rechter de zaak naar een lagere rechtbank door.

Rudd kwam vrij op borg tot 2 december, wanneer hij moet verschijnen voor het Tauranga District Court. De drummer pleitte noch schuldig, noch onschuldig.

Volgens de Britse openbare omroep BBC zei zijn advocaat dat Rudd de doodsbedreiging zal ontkennen en dat de beschuldigingen in verband met drugs “van kleine aard” zijn.

Rudd leeft al meer dan twee decennia in Nieuw-Zeeland. Of hij mee zal kunnen gaan op een nieuwe wereldtournee van AC/DC betwijfelt de hardrockband zelf. Hij nam alvast niet deel aan de jongste fotosessies en de promotieverplichtingen rond het nieuwe album “Rock or Bust” dat volgens de website van de band op 2 december verschijnt.

Nu in het nieuws