© ASSOCIATED PRESS

Werd lichaam Maddie McCann gedumpt in meer?

In het onderzoek naar de meer dan zeven jaar geleden in de Portugese Algarve verdwenen Britse peuter Madeleine ‘Maddie’ McCann is een brief opgedoken waarin staat dat haar lichaam in een meer dichtbij de vakantieclub in Praia da Luz is gedumpt, zo hebben Britse media bericht.

gjs

'Maddie' verdween op 3 mei 2007 vlak voor haar vierde verjaardag uit het vakantieappartement 5A dat haar ouders in de Ocean Club in Praia da Luz hadden gehuurd, terwijl het ouderpaar wat verderop met vrienden dineerde.

Volgens de kranten Daily Mirror en Daily Mail is nu een brief opgedoken die een klusjesman exact een jaar na de mysterieuze verdwijning heeft gevonden aan de deur van appartement 5A. In het door regen doorweekte document staat in het Portugees dat de peuter is gedumpt in het nabijgelegen drinkwaterreservoir Barragem da Bravura.

De medewerker van de vakantieclub heeft de brief meteen aan de Portugese politie doorgespeeld, maar die zou het meer niet hebben doorzocht. Wel zou het omliggende bosgebied zijn uitgekamd, nog voor de brief was opgedoken.

De politie denkt dat zeven nieuwe mogelijke verdachten meer zouden kunnen vertellen. Ze zou in het kader van het heropende onderzoek ook van plan zijn de 41-jarige Britse expat Robert Murat opnieuw te verhoren. Tijdens het oorspronkelijk onderzoek ging hij vrijuit, net als Gerry en Kate McCann, de ouders van Madeleine.