Camerabeelden tonen steekpartij waarbij Kevin Castro omkwam

Nadat politie en parket dinsdag al een opsporingsbericht verspreidden voor de 28-jarige José Guillermo Mora, heeft ook het Nederlandse televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de verdachte van de moord op Kevin Castro. Daarbij zijn opzienbarende camerabeelden getoond.

SARE, Inke

De 26-jarige Antwerpenaar Kevin Castro werd op zaterdag 4 oktober rond 4u ‘s ochtends neergestoken op de Suikerrui. Dat gebeurde na een caféruzie die eerder ontstaan was voor het danscafé Cuba Bella in de Grote Pieter Potstraat. Daar had een Dominicaanse jongeman, José Guillermo Mora (26), het aan de stok gekregen met een groepje Ecuadoriaanse jongens. Bij de schermutseling trok Mora plots een mes, volgens ooggetuigen wel 30 centimeter lang, en daarmee stak hij Kevin Castro, vader van twee zoontjes, recht in het hart. Castro overleed aan zijn verwondingen.

Gevlucht

Na de steekpartij ging Mora op de vlucht en tot op heden kon de politie hem niet klissen. De speurders gaan er nu van uit dat Mora in Nederland verblijft. In de uitzending van Opsporing Verzocht werd dinsdag ook aandacht besteed aan de zaak. Het Nederlandse programma gaf camerabeelden vrij waarop zowel delen van de vechtpartij als van het steekincident te zien zijn. Op het einde zien we de verdachte als een bezetene vluchten voor de politie.

Hebt u José Guillermo Mora nog gezien of weet u waar hij verblijft, gelieve dan contact op te nemen met de onderzoekers via het gratis nummer 0800 30 300 of via de website van de Federale Politie. De politie vraagt om zeker zelf niets te ondernemen ten aanzien van José Guillermo Mora. De 28-jarige verdachte wordt namelijk als gewelddadig en gevaarlijk beschouwd.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio