© Photo News

Anderlecht ontkent berichten over zware straffen voor fans na titelviering

Vandaag verscheen een bericht dat de Anderlecht-supporters die tijdens de kampioenenviering in mei het veld waren opgerend, hun straf kenden. Het zou gaan om een stadio,verbod voor acht supporters. Anderlecht stuurde later echter zelf een persmededeling de wereld in om aan te geven dat die info niét kopte: ‘Na overleg blijkt dat de verschenen ‘informatie’ over de getroffen sancties niet klopt met de werkelijkheid. Noch over het aantal bestrafte fans noch over de redenen van de getroffen sancties.’

gjs

'Ik heb vandaag een stadionverbod van 30 maanden en een boete van 1.800 euro in de bus gekregen. En dat om 2 minuten op het veld te staan', zei één van de fans woensdag in Het Laatste Nieuws. Zeven anderen zouden 18 maanden geen stadion meer in mogen.

Supporters hadden het veld massaal betreden tijdens de kampioenenmatch in mei. Anderlecht haalde het toen in eigen huis van Lokeren en mocht zich voor de 33ste keer de beste noemen in België. Er stond een groot feest gepland, maar dat liep heel wat vertraging op omdat de fans het veld betraden en het grote podium daar uiteindelijk niet opgebouwd kon worden. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck had daarna echter gevraagd om niet op te treden tegen de supporters.

Na overleg met de voetbalcel van het ministerie van Binnenlandse zaken zou nu dus blijken dat de verschenen informatie over de getroffen sancties niet klopt met de werkelijkheid. Noch over het aantal bestrafte fans noch over de redenen van de getroffen sancties.

‘De club zal altijd positief ingestelde fans steunen en heeft daarom het initiatief genomen om bij de officiële instanties verhaal te halen. De voetbalcel zal vandaag een communiqué uitsturen met de ware toedracht van de feiten’, aldus de Brusselse club.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL