© Marc Aerts

Werk mee alternatief uit voor stops Nekkerspoel

Bewoners van de wijk Nekkerspoel in Mechelen zijn maandagavond welkom tijdens een infovergadering over de mobiliteit in hun wijk. Ze worden uitgenodigd om een alternatief uit te werken voor de gecontesteerde stops.

Sven Van Haezendonck

Van 16 februari tot 31 mei 2015 komt er een proefopstelling waarbij drie spoorwegbruggen worden afgesloten. In een aantal straten zal eenrichtingsverkeer gelden. Tijdens een volksraadpleging op 31 mei wil de stad bewoners ook een alternatief scenario uitwerken.

"Belangrijk is dat wij doorgaand verkeer maximaal afremmen, de veiligheid van voetgangers en fietsers garanderen en de bus moet door de Grote Nieuwedijkstraat kunnen", zegt schepen van Mobiliteit Marina De Bie (Groen). Wie daaraan wil meewerken, is maandag 1 december om 20 welkom in het KA Lyceum.

"Gemiste kans"

Pas deze week vinden bewoners daarvoor een uitnodiging in de bus. "Dat is te laat, een gemiste kans. De stad trekt geen lessen uit haar fouten", reageert Freddy De Wilder van het actiecomité Nekker-Noord. Hij betreurt dat het stadsbestuur niet ingaat op zijn voorstel om het debat open te trekken. "De nochtans beloofde informatievergadering voor de betrokkenen van de straten in Mechelen-Noord lijkt niet door te gaan. De Liersesteenweg, die voor de buurt tussen de gevangenis en het station de voornaamste ontsluitingsweg wordt, krijgt geen inspraak", stelt De Wilder.

Eigen traject

Het actiecomite gaat verder met een eigen traject en houdt zaterdag 29 november een buurtwandeling. Afspraak om 13u45 in het Papenhofke. "Omdat wij niet willen meegaan in een conflictmodel waarbij bewoners tegen elkaar worden opgezet omdat ze tegengestelde belangen hebben."

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio