© JoDW

“Handtekeningen tegen slachthuis Oevel wél geldig”

Volgens de provincie zijn de drieduizend bezwaarschriften tegen de komst van slachthuis De Lokery in Oevel dan toch geldig. Tegenstanders moeten alleen opnieuw bezwaar tegen de hernieuwde bouwvergunning van het bedrijf indienen.

HHM

In de Westelse deelgemeente Oevel wil nv De Lokery een megaslachthuis bouwen waar 40.000 varkens per week kunnen worden geslacht. Dat zorgt voor heel wat onrust bij buurtbewoners van een dichtbij gelegen woonwijk. Tot gisteren gingen zij er –samen met de gemeente- van uit dat ze hun huiswerk moesten overdoen omdat de provincie de aanvraag van een milieuvergunning voor de bouw van het slachthuis in Oevel terugstuurde wegens ‘onvolkomenheden’. Als gevolg daarvan loopt er een nieuw openbaar onderzoek, dat op 19 december afloopt.

Maar de handtekeningen onder de eerder ingediende bezwaarschriften blijven geldig, zo vernam het actiecomité nu. “Tijdens het nieuwe openbaar onderzoek mogen we wel altijd nog bijkomende bezwaarschriften indienen”, zegt buurtbewoonster Ellen Douwen van het actiecomité.

Wel moeten de bezwaarschriften tegen het toekennen van de bouwvergunning opnieuw ingediend worden. Dat komt omdat het bedrijf zijn bouwaanvraag tijdelijk weer introk om –wellicht nog deze week- een nieuwe versie in te leveren bij de gemeente. Ook hiervoor komt er een nieuw openbaar onderzoek.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - Editie Kempen.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio