© GvA

Stad en district investeren in fietsostrade langs kanaal

De stad Antwerpen, het district Merksem en de gemeente Schoten investeren samen in een veilige fietsostrade langs het Albertkanaal of toch in de aanzet daartoe. De oude spoorweg tussen de brug van den Azijn en de Pletterijstraat wordt volgend jaar omgevormd tot fietspad.

Jan Auman

Er wordt al lang gesproken over de verbreding van het Albertkanaal. Het is de gelegenheid om ook de krakkemikkige fietspaden langs de waterweg in vooral Merksem aan te pakken. Omdat concrete plannen uitblijven, gaan de stad, het district Merksem en de gemeente Schoten nu al tot de actie over, met de steun van de provincie. De ingrepen en constructies zijn wel tijdelijk en moeten later weer afgebroken worden.

Het tragische ongeluk op de Noordkaai in februari van dit jaar, waarbij profrenner Kristof Goddaert het leven liet, had zeker invloed op het dossier. Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) schakelde naar een hogere versnelling.

De stad pakte dit jaar al een aantal knelpunten aan en niet alleen op de plek waar Goddaert ten val kwam. Zo werd het jaagpad doorgetrokken onder de Noorderlaanbrug. Ter hoogte van de brug over het ’t Dokske van Merksem werd extra signalisatie aangebracht en kregen fietsers meer ruimte.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Edities Stad en Noord.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio