Moeder smokkelt hasj de nor in

Een moeder die voor haar zoon 6,3 gram hasj in de gevangenis van Merksplas binnenbracht, riskeert een fikse geldboete. De zoon hangt vier maanden extra celstraf boven het hoofd.

Marc Helsen

Jeannine C. werd in april 2013 in de gevangenis van Merksplas betrapt op het binnensmokkelen van drugs. Ze ging op bezoek bij haar zoon, Thierry K. Er werd 6,3 gram hasj onderschept in een portemonnee. De vrouw zei dat ze niet wist dat er drugs in de geldbeugel zaten. Ze had telefoon gekregen van haar zoon, die haar vroeg een pakje te gaan ophalen aan het station in Antwerpen, zo vertelde ze in tranen aan de rechter.

Haar zoon heeft een zwaar drugsverleden, met een heroïneverslaving van jongsaf. “Hij is nu eindelijk in de drugsvrije afdeling van een gevangenis, waar hij een straf van acht jaar moet uitzitten, zij het deels met uitstel”, aldus zijn raadsman. Het parket wil daar nog vier maanden bijdoen. Zelf hoopt Thierry K. op een straf met uitstel, omdat anders ook de rest van de voorwaardelijke straf die hij nog moet uitzitten effectief dreigt te worden.

Vonnis op 23 december.

Lees meer in Gazet van de Kempen.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio