Pas op voor inbraaktruc met ‘cadeau’

Foto: GvA

Pas op voor inbraaktruc met ‘cadeau’

Print
Een nieuwe vorm van inbraken steekt de kop op in het Antwerpse. Enkele slachtoffers meldden zich al en de politie vreest dat er mogelijk nog meer zijn.

De aanpak bestaat eruit dat een potentieel slachtoffer thuis opgebeld wordt door een beller met een anoniem nummer. Een Franstalige man of vrouw, die aangeeft een firma te vertegenwoordigen, spreekt zijn of haar potentieel slachtoffer vervolgens aan bij naam. De beller geeft bovendien aan erg goed te weten hoeveel familieleden het slachtoffer thuis heeft wonen.

Vervolgens krijgt de opgebelde persoon te horen dat hij of zij een geschenk gewonnen heeft. Men moet dit dan wel samen met alle familieleden komen ophalen op een bepaalde datum. Wanneer het hele gezin het huis uit is om het ‘geschenk’ op te halen, wordt er uiteindelijk ingebroken.

In Antwerpen werd enkele weken geleden een eerste inbraak volgens deze techniek vastgesteld. “Sindsdien hebben we al melding van enkele slachtoffers gekregen”, zegt Sven Lommaert, woordvoerder van de lokale politie. “We vermoeden ook dat er nog slachtoffers zijn die opgebeld werden en niet beseft hebben dat ze met inbrekers te maken hadden.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

 

Nu in het nieuws