© Dirk Vertommen

© SVH

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Colruyt Group investeert 80 miljoen in Mechelen

Vanaf begin 2015 rolt Colruyt Group voor de Spar-winkels een nieuw logo uit. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt bij de officiële opening van het nieuwe distributiecentrum en de kantoren voor Retail Partners Colruyt Group in Mechelen-Zuid, waar de groep 80 miljoen euro in investeerde.

Sven Van Haezendonck

Met het aangepaste logo wil Colruyt zich zichtbaar onderscheiden van de andere sublicentiehouder van Spar in ons land. Klanten krijgen duidelijk de link met Colruyt Group te zien.

“Voor de consument is dit verschil vandaag enkel zichtbaar in de winkel, bijvoorbeeld door het aanbod van huismerken en door veel scherpere prijzen”, zegt directeur Dirk Depoorter van Retail Partners Colruyt Group. Dat is meteen ook de nieuwe naam voor Spar Retail.

760 werknemers

Dit najaar verhuisde Spar de logistieke activiteiten vanuit Heist-op-den-Berg naar Mechelen, samen met de kantoren die in Ternat waren gevestigd. De site is bijna dubbel zo groot. “Wat betekent dat ook onze omzet in die mate kan groeien”, stelt Depoorter. Er werken 760 mensen. Dat kunnen er duizend worden.

Vanuit Mechelen bedient Retail Partners Colruyt Group de zelfstandige uitbaters van Spar, maar ook Alvo, Mini Market en vrije klanten.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio