© GvA

Man kritiek na schietpartij in snackbar

In snackbar Rapido op het kruispunt van de Belegstraat en de Paleisstraat in Antwerpen heeft er zich maandagavond een schietpartij voorgedaan. Eén man raakte levensgevaarlijk gewond. Mogelijk gaat het om een afrekening.

JaTi

Rond 18 uur stapten twee verdachten de snackbar binnen. Een van hen trok vrijwel onmiddellijk een vuurwapen en richtte het op het slachtoffer. Die probeerde zelf nog een vuurwapen te trekken, maar was te laat. Hij werd neergeschoten en kreeg een kogel in de nek. De man werd levensgevaarlijk gewond afgevoerd naar een ziekenhuis. De twee verdachten vluchtten weg, net als de andere aanwezigen in de snackbar.

“We weten momenteel nog niet wie het slachtoffer precies is”, zegt Ken Witpas, woordvoerder van het parket van Antwerpen. “Het parket heeft onderzoeksrechter gevorderd wegens poging tot moord.” Het labo van de federale gerechtelijk politie kwam ter plaatse voor sporenonderzoek.

Het is niet de eerste keer dat snackbar Rapido het decor is voor een schietpartij. Enkele jaren geleden werden de toenmalige zaakvoerders in de benen geschoten bij een ruzie die het gevolg was van een foutgelopen drugsdeal.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio