5-jarige Ferre Grignard is de held tijdens Heuvel by Night

Foto: Patrick Van Dyck

5-jarige Ferre Grignard is de held tijdens Heuvel by Night

Print
Boechout - De winkeluitbaters van de stationsomgeving houden op zaterdag 29 november tussen 19u en 21u een avondopening. Tijdens die koopjesavond organiseren de eigenaars van kledingzaak Nidem Dito, in samenwerking met bistro Grand-Mère, een grote benefiet voor Ferre Deene Grignard uit Kontich. De 5-jarige jongen lijdt aan neuroblastoon, een uiterst zeldzame en agressieve kanker.

Ruim 1 jaar geleden kregen Lotti Walters (40) en haar man Stefaan Grignard (35) uit Kontich het vreselijke nieuws dat hun zoontje Ferre leed aan neuroblastoon.Na 10 zware chemo’s, bestraling en stamceltransplantatie moet kleine Ferre een immunotherapie ondergaan. “Ons zoontje krijgt antistoffen van een muis die ingespoten is met neuroblastooncellen,” legt mama uit. “Die behandeling staat in Europa nog in de kinderschoenen, maar wordt in Amerika veelvuldig toegepast.”

Sinds 1 september gaat Ferre opnieuw naar school. Hoewel hij nog geregeld naar het ziekenhuis moet, verloopt school lopen toch heel goed. “Het is een pienter baasje. Schoolachterstand heeft hij niet en klagen doet mijn oogappel nooit,” vindt Lotti.  De levensvreugde van Ferre werkt aanstekelijk.

De overgrote meerderheid van de handelaars van de Boechoutse stationsomgeving neemt deel aan Heuvel by Night. De benefiet voor Ferre gaat door in een grote tent in de tuin van kledingwinkel Nidem Dito. “Samen met Sebastian en Dimitri van Bistro Grand-Mère zorgen we voor spijs en drank,” vertellen Dennis en Nils van Nidem Dito. “Coverband Funky D. en een vuurspuwer zorgen voor de nodige ambiance.” De opbrengst gaat naar de actie Mega Ferre.

Info: Facebookgroep Mega Ferre Superheld – Heuvel by Night- stationsbuurt Boechout van 19u tot 21u

Lees dinsdag meer in Gazet van Antwerpen - Editie Zuid

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio