Vandeput: ‘Militair hospitaal wordt geëvalueerd, maar wordt niet geviseerd’

Minister van Defensie Steven Vandeput bij zijn bezoek aan het militair hospitaal Foto: BELGA

Vandeput: ‘Militair hospitaal wordt geëvalueerd, maar wordt niet geviseerd’

Print

Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) heeft een bezoek gebracht aan de medische component en het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek. Hij probeerde de militairen meteen gerust te stellen over de mogelijke sluiting van het militair ziekenhuis door de aangekondigde besparingen bij defensie.

Vandeput sloeg een babbeltje met verscheidene verantwoordelijken van de medische component. In totaal telt de component ongeveer 1.500 militairen, van wie er bijna 600 in het militair hospitaal werken. De minister kreeg er onder meer een demonstratie van een evacuatie van een gewonde in oorlogsgebied en mocht ook een blik werpen op de twee ambulances die Defensie sinds kort in bezit heeft voor het transport van eventuele ebolapatiënten. Hij bracht ook een bezoek aan het vermaarde brandwondencentrum.

Uiteraard waren ook de geplande besparingen van de nieuwe federale regering onderwerp van gesprek in het militaire ziekenhuis. Vandeput probeerde zijn gesprekspartners gerust te stellen. ‘Het personeel van het hospitaal moet zich niet onder vuur genomen voelen’, zo beklemtoonde hij. In deze budgettair moeilijke tijden wil de minister binnen zes maanden een nieuw strategisch plan met de kerntaken van Defensie uitwerken. ‘Het militair hospitaal zal geëvalueerd worden, maar dat geldt ook voor alle andere diensten van het leger.’

Nu in het nieuws