Ook Wout Van Aert past voor Wereldbekercross in Groot-Brittannië

Wout Van Aert won zaterdag nog de Wereldbekercross in Koksijde Foto: PHOTOPRESS.BE

Ook Wout Van Aert past voor Wereldbekercross in Groot-Brittannië

Print

Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) zakt volgend weekend niet naar het Britse Milton Keynes af, waar zaterdag de derde Wereldbekermanche van het seizoen gereden wordt. ‘Hij zet alles op de BPost Bank Trofee veldrijden van zondag in Hamme-Zogge’, vertelde bondscoach Rudy De Bie maandag aan Belga.

Van Aert is momenteel de man in vorm: zaterdag won hij in Koksijde de Wereldbekermanche na een ware demonstratie, zondag was hij bij de beloften de beste in de Superprestige in Spa-Francorchamps. ‘Ik vind het heel verstandig van hem om een goede planning te maken. Vorig weekend was al zwaar en ook de volgende weken beloven lastig te worden’, aldus De Bie.

Bij de mannen elite verdedigen Jens Adams, Bart en Jim Aernouts, Toon Aerts, Tom Meeusen, Tim Merlier, Belgisch kampioen Sven Nys, Wereldbekerleider Kevin Pauwels, Rob Peeters, Laurens Sweeck, Klaas Vantornout, Gianni Vermeersch en Bart Wellens de Belgische kleuren.

Net als Van der Poel

De veldrit in Groot-Brittannië is een antwoord van de UCI om de sport te mondialiseren. Door buiten de grenzen van België en Nederland te trekken, hoopt de UCI om de sport internationaler te maken. Maar dat is dus niet naar de zin van alle renners want een trip naar het verre Engeland is voor sommigen te omslachtig. Het feit dat er ook niet veel fans worden verwacht, zal ook niet helpen.

Ook de Nederlander Mathieu van der Poel (BKCP-Powerplus) zakt volgend weekend alvast niet af naar Milton Keynes. De Wereldbekermanche past niet in zijn schema, bekende de Nederlandse bondscoach Johan Lammerts maandag.

MEER SPORTNIEUWS