“Ze heeft het lichaampje van Fien in een witte vuilzak gestopt”

Foto: BELGA

“Ze heeft het lichaampje van Fien in een witte vuilzak gestopt”

Print
Sint-Amands -

Lies Van Verre (32) uit Sint-Amands, die samen met haar moeder Adrienne Verheyden (64) beschuldigd wordt van de moord op baby Fien, heeft in haar eerste verhoor bij de politie duidelijk aangegeven dat de toenemende druk om haar dochtertje met vader Saddok J. te moeten delen, haar drijfveer was om het meisje te doden. Dat getuigden de speurders maandag voor het Antwerpse assisenhof. Vrijdag had ze verteld dat het gehuil van Fien de aanleiding had gevormd.

Lies had haar drie maanden oude dochtertje in de ochtend van 23 maart 2012 verstikt met een handdoek en ondergedompeld in een emmer water. Moeder Adrienne had haar daarbij geholpen. De baby werd vervolgens met het huisvuil buiten gezet. Lies had daarna rond 9.30 uur naar de politie gebeld om aangifte te doen van haar verdwijning.

Toen de eerste inspecteurs ter plaatse kwamen, zaten beide vrouwen in de zetel voor zich uit te staren. 'Lies vertelde op vlakke en emotieloze toon dat haar baby uit haar wieg verdwenen was. Ze had geen idee wie het meisje kon hebben meegenomen.'

Lies had Saddok J. nog niet op de hoogte gebracht. Toen ze hem op vraag van de politie belde, zei ze simpelweg dat Fien weg was. De man haastte zich naar de woning van Lies en Adrienne en arriveerde daar helemaal over zijn toeren. 'Hij zei nagenoeg meteen: ‘Dit heeft ze opzettelijk gedaan!’ en vroeg tientallen keren waar zijn baby’tje was.'

De onverschillige houding van Lies en Adrienne en het feit dat er geen sporen van een inbraak in de woning werden aangetroffen, deed bij de politie de wenkbrauwen fronsen. Eén van de inspecteurs, die drie straten verderop woonde, vertelde zijn collega’s dat hij die ochtend de vuilniszakken had buiten gezet en opperde om de vuilniswagen te gaan zoeken. Zoekacties in de woning en de buurt hadden immers niets opgeleverd.

De vuilniswagen werd opgespoord en overgebracht naar de terreinen van Indaver in Willebroek, waar hij volledig werd leeg gemaakt. 'We hebben zakje per zakje open gemaakt en doorzocht. In een witte vuilzak vonden we helemaal onderaan een grijze zak met daarin witte handdoeken en het lichaampje van Fien. Ze droeg een wit kruippakje met de tekst ‘Just born’ op', verklaarde een inspecteur van het slachtoffer-identificatieteam van de federale politie.

Toen Lies met de gruwelijke vondst geconfronteerd werd, begon ze te huilen en ging ze tot bekentenissen over. 'Ze wilde het Fien niet aandoen om betrokken te raken bij het getouwtrek tussen haar en Saddok. Zijn dagvaarding om bezoekrecht te krijgen, had voor haar de doorslag gegeven. Over het gehuil van Fien en dat ze zich daardoor een slechte moeder voelde, heeft ze toen niets gezegd', aldus een speurder.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio